Therador

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Moja maličkosť

"Kto vlastne som?" alebo úvod do sveta, v ktorom sa realita mieša s fikciou a pravda je len vecou uhla pohľadu.
Zdravím Vás, milí čitatelia!

Som v tomto blogovaní nováčik, ale je slušné na úvod sa predstaviť. Meno vám prezrádzať nepotrebujem a ani nemusím, koniec-koncov je to predsa anonymné. Okrem toho, meno o človeku veľa nepovie. Prezradím radšej kto skutočne som. Ale pekne po poriadku...

Na tomto svete som zatiaľ strávil 20 rokov svojho života. Verte či nie, niektoré boli krásne, iné už menej. Napriek krátkemu pôsobeniu v tejto hre som toho stihol zažiť relatívne dosť. Vzostupy aj pády, depresie aj eufórie. Prežil som krásne chvíle s priateľmi a rodinou, no takisto aj chvíle smútku. A teraz som sa rozhodol podeliť sa o tom s vami, čitateľmi.

Ale teraz niečo k veci - ako už som spomínal, mám 20 rokov.  Tento vek je vekom veľkých zmien. U mňa konkrétne sa zmena prejavila najmä tým, že som sa "odsťahoval" od rodičov a začal bývať na internáte v Brne, kde navštevujem prestížnu univerzitu. Študujem odbor "Obecná Fyzika", čo som možno písať nemal. Skúsenosť hovorí, že pri slove FYZIKA ľudia strácajú pojem o čo sa jedná. Ak sa to stalo aj vám, netrápte sa tým. Možno práve na tomto blogu objavíte vášeň k tomuto prekrásnemu vednému odboru. Ale nechcem vás odrádzať od čítania môjho blogu - fyzika nie je jediná vec, ktorá ma zaujíma. Dočítate sa tu aj o rôznych iných veciach. Jednou z nich bude napríklad literatúra, ktorú hlboko milujem. Nečakajte tu ale príbehy kriminálneho charakteru ála Dominik Dán, to skutočne nie. Sústreďme sa radšej na niečo skutočne hodnotné - napríklad mená ako Charles Baudelaire, E. A. Poe, J. W. von Goethe alebo pán Shakespeare, ktorého (dúfam) všetci poznáte. Okrem iného mám rád dobrú hudbu, ale s mojím hudobným vkusom by som tu asi neuspel. Okrem toho som celkom všímavý človek a rád si robím vlastné názory, ale to určite pochopíte, keď napíšem viac článkov. Ďalšia dôležitá vec o mne je, že som neprekonateľný idealista. Prosím, nečudujte sa ak sa vám moje články budú zdať pritiahnuté za vlasy a nereálne. Som totiž silno ovplyvnený mnohými fantasy svetmi, ktoré som precestoval - či už v hrách alebo knihách.

Takže kto vlastne som? Som Faust bažiaci po poznaní za cenu vlastnej duše, som Rómeo umierajúci túžbou po láske. Som Jozef Mak, človek-milión, ktorému osud celý život hádzal polená pod nohy. Telom aj dušou som človek. Toto tvrdenie je pre väčšinu z vás možno banálne a evidentné, ale podľa mňa už väčšina z vás nepoozná pravý význam tých slov. Človek - pán tvorstva. Je to obrovské privilégium, to je jasné. Je to ale zároveň zodpovednosť a práve túto časť luďia zabudli. V budúcnosti budem aj ja len ďalší nápis na náhrobnom kameni. Ale kým sa to stane, ja rozhodnem kto som a ako žijem. Neviem, či tento svet dokážem zmeniť, najskôr nie. To ale neznamená, že to vzdám a prestanem sa o to pokúšať.

Dúfam, že som Vás svojimi slovami príliš nevydesil. Nechal som sa trochu uniesť svojimi myšlienkami. Verím, že už aspoň trošku chápete kto alebo čo som. A ak nie, nevadí.. Možno to pochopíte neskôr, keď vám prostredníctvom tohto blogu predám viac svojich myšlienok a celistvou formou. Zatiaľ sa s vami lúčim

MM

Zo života | stály odkaz

Komentáre

  1. servus
    temný mladý muži!...:-)
    publikované: 23.04.2013 21:47:16 | autor: matahari (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Zdravím
    :)
    publikované: 23.04.2013 22:33:27 | autor: therador (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014